Epilog drame u Tuzima: Zatvoreno

U Tuzima od jutros kafići i ugostiteljski objekti ne rade, nakon što je predsednik te opštine Nik Đeljošaj pozvao sugrađane na poštovanje epidemioloških mera.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.02.2021.

09:59

Epilog drame u Tuzima: Zatvoreno
Depositphotos, dutourdumonde

Jedna od važećih mera je i zatvaranje ugostiteljskih objekata, zbog čega su juče protestovali građani predvođeni Đeljošajem.

Nakon jučerašnjeg protesta jutros je slika u toj opštini potpuno drugačija, prenela je TV Crne Gore sa lica mesta.

U Tuzima su juče uhapšene tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva.

Dodaje se i da su podnesene krivične prijave protiv Đeljošaja i još dve osobe.

Đeljošaj je sinoć na Fejsbuku objavio da će Institut za javno zdravlje (IJZ) i Savet za borbu protiv korona virusa u narednih 48 sati, na osnovu novog preseka epidemiološke situacije, razmotriti korekciju postojećih mera za Tuzi, koje će važiti od ponedeljka 1. marta.

To je dogovoreno nakon sastanka Đeljošaja sa potpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem i ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović., preneo je portal RTCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: