Vučić: Samo ja nemam antitela

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio, nakon sednice Kriznog štaba, da je potrebno da pogledamo šta se oko nas dešava i da podržava Krizni štab.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2021.

13:24

Vučić: Samo ja nemam antitela
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

"Mislim da je odluka racionalna, tražili su lekari strožije, posebno oni koji rade s pacijentima, ali moramo da vodimo računa i o restoranima gde ljudi rade", rekao je Vučić i dodao da mora da istakne da je sada najvažnija vakcinacija i revakcinacija.

Kako je rekao, u Predsedništvu Srbije su svi vakcinisani i sada svi imaju antitela. "Ja sam jedini koji nema antitela, i nisam primio vakcinu. Svi ostali jesu", rekao je on i dodao da sada imamo sigurno zaštićeno oko 460.000 stanovnika kada je reč o koronavirusu, a treba nam najmanje milion - milion i po.

"Zato treba da požurimo s revakcinom i zato su one važne, jer od naše sposobnosti da vakcinišemo i revaksinišemo ljude zavisiće kada ćemo se vratiti normalom životu", rekao je predsednik Srbije navodeći primer Izraela, koji je poput Srbije ozbiljno krenuo i u vakcinaciju i u revakcinaciju i tek nakon određenog perioda brojevi zaraženih su počeli da padaju.

"Pogledajte Izrael, rasli su im brojevi dok nisu vakcinisali dva i po miliona ljudi, a sad padaju. Isto tako i u Velikoj Britaniji. Strašno su nam važne vakcine", ponovio je Vučić.

"Zamolio bih ljude da razumeju, u Srbiji se živi gotovo normalno", istakao je i dodao da, osim par meseci zabrane kretanja prošle godine, u Srbiji "de fakto nije bilo lokdauna".

Vučić je najavio da će 5. marta u Srbiju stići novi kontingent vakcina iz Kine, navodeći da će zaključno sa tim datumom, zemlji biti isporučeno 2,6 miliona doza. "To je po broju stanovnika proporcionalno više nego bilo gde u svetu, osim Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata", rekao je Vučić i ukazao na veoma tešku situaciju u svim zemljama.

Podsetimo, danas je održana sednica Kriznog štaba, posle koje se niko nije obratio medijima. Kako saznajemo, odlučeno je da ugostiteljski objekti rade do 14, uslužne radnje do 20 časova a prehrambene kao i do sada.

U 15 časova je zakazana konferencija za medije, na kojoj će se javnosti obratiti članovi Kriznog štaba, kada će ujedno biti i predstavljeni današnji brojevi novozaraženih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: