Potvrđeno - zatvara se u 14h

Beograd -- Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, koja je počela jutros u osam i od koje se očekivalo da pojasni koje mere se zaoštravaju, završena je.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija, Foto: Profimedia
Ilustracija, Foto: Profimedia

Niko od članova Kriznog štaba se nije obratio javnosti, ali za B92.net je iz Kriznog štaba rečeno da će se tržni centri i ugostiteljski objekti za vikend zatvoriti u 14 časova. Detalji se očekuju na konferenciji za medije, koja je zakazana za danas u 15 časova.

Drugi mediji navode da će sve uslužne delatnosti raditi do 20 časova.

Tanjug navodi i da je nova sednica štaba zakazana za ponedeljak.

Šta će sve biti zatvoreno, a šta će raditi i do kada, proćitajte u posebnoj vesti na našem sajtu.

Juče je komandant VMC Karaburma pukovnik dr Ivo Udovičić istakao da je za zdravstvene radnike, koji rade pod skafanderima već skoro godina dana, situacija dramatična. On je istakao da je broj novozaraženih ponovo povećan, jer se nismo pridržavali protivepidemijskih mera, kao i da smo se previše opustili sa masovnom vakcinacijom, jer smo pomislili da je epidemija pri kraju.

"Epidemija je van kontrole. Ovo je ogroman požar, koji ne može da se gasi baštenskim crevom za zalivanje trave. To je moja poruka za sednicu Kriznog štaba", rekao je Udovičić juče tokom dana.

Nedavno se oglasila i direktorka kovid-bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević, koja je izjavila da će nam se, izgleda, ponoviti decembar, kada je dnevno bilo i 8.000 zaraženih.

"Ja nisam član Kriznog štaba (za borbu protiv korone), ja sam lekar iz crvene zone od početka. I prema onome što vidim izgleda da će nam se ponoviti decembar. Kada je pušteno da sve ostane otvoreno, da rade skijališta, sada je gotovo", rekla je doktorka Adžić Vukićević za list Danas.

Upitana šta bi trebalo sada uraditi, ona je rekla: "Da se zatvori sve što može da se zatvori!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu