Popović: Komisija formirana, ispitaće sve okolnosti nesreće u Loznici

Ministarka pravde Maja Popović danas je u Loznici, nakon sastanka da nadležnim pravosudnim organima, izjavila da je formirana komisija.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ mn
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ mn

Ta komisija će ispitati sve okolnosti slučaja saobraćajne nesreće u kojoj je 28. januara stradala žena iz okoline Loznice.

"Do sada, po svim izveštajima i pokazateljima, nije napravljena nijedna greška, niti je povređen zakon ni u jednom smislu", naglasila je ministarka Popović u kontekstu uznemirenja građana povodom te nesreće, zbog koje je pre tri dana uhapšen 36-godišnji muškarac iz Loznice.

Ministarka je ukazala da je u Osnovnom sudu u Loznici danas održan sastanak povodom uznemirenja građana koji tvrde da postoje određene okolnosti koje dovode u sumnju objektivnost rada i tužilačke organizacije i suda.

Sastanku su prisustvovali predsednica Osnovnog suda u Loznici, predsednik Višeg suda u Šapcu i predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu, kao i postupajući tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, viši tužilac u Šapcu i apelacioni tužilac iz Novog Sada, prenela je ministarka u izjavi za Tanjug nakon sastanka.

"Mojim obraćanjem želim da pokažem da je Vlada Srbije na terenu sa svojim građanima, kako bi svim građanima pokazali da smo odlučni u borbi i da ne postoje zaštitćeni od bilo kog krivičnog dela i da niko u Srbiji neće biti amnestiran zbog njegove partijske pripadnosti ili njegovog finansijskog stanja", poručila je Popovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu