Pretučen srednjoškolac srpske nacionalnosti u Vukovaru; Nezvanično: sevale palice, oglasio se SDSS: Prestanite

U masovnoj tuči koja se dogodila u sredu u Vukovaru, pretučen je srednjoškolac srpske nacionalnosti, prenosi portal Pres 032.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2021.

11:12

Pretučen srednjoškolac srpske nacionalnosti u Vukovaru; Nezvanično: sevale palice, oglasio se SDSS: Prestanite
Ilustracija: EPA-EFE/ Sascha Steinbach

Kako se navodi, do tuče je došlo malo pre devet sati, a u njoj je učestvovalo više mladih osoba. Najmanje jedna osoba je povređena i zatražila je lekarsku pomoć u vukovarskoj bolnici.

Kako se navodi, povređen je srednjoškolac srpske nacionalnosti.

Prema do sada nezvaničnim informacijama, incident se dogodio kada je grupa srednjoškolaca krenula do obližnje pekare da kupi užinu, ali ih je na putu ka pekari napala druga grupa mladića, a navodno su korišćene i palice.

Da se tuča dogodila potvrdio je i portparol Policijske uprave Vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković, koji je rekao da je u toku kriminalistička obrada podataka i da je nekoliko osoba privedeno.

Povodom tog incidenta javnosti se saopštenjem obratio i predsednik vukovarskog ogranka SDSS-a Srđan Kolar. Iz saopštenja se zapravo saznalo malo više detalja.

"Pozvao sam sve političke stranke da osude ove današnje napade na pripadnike srpske zajednice koji su se dogodili ispred Tehničke škole Nikola Tesla. Niko me neće ubediti da se ovde radi o sukobima navijača i navijačkih grupa već je jasno da se radi o dirigovanim napadima na pripadnike srpske zajednice, a sve u svrhu destabilizacije međunacionalnih odnosa u gradu Vukovaru. Takođe, verujem da ovakve međunacionalne sukobe ne bi trebalo niko da koristi u svrhu predizborne kampanje. Pozivam sve mlade ljude da prestanu sa ovakvim aktivnostima te isto tako da se političari dozovu pameti i da osude ovaj čin. Očekujem da sve institucije rade svoj posao i da učine sve da se spreče budući incidenti", rekao je Kolar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: