Epidemiolozi pripremaju preporuke: Predloženi duži časovi u školama

Banjaluka -- Ministarstvo prosvete i kulture RS predložilo je Institutu za javno zdravstvo Republike srpske da razmotri mogućnost produženja trajanja časova u školama.

Izvor: Srpskainfo
Podeli
Tanjug/Jake May/The Flint Journal via AP
Tanjug/Jake May/The Flint Journal via AP

Inače, zbog epidemiološke situacije, nastava u školama od septembra traje po 20 i 30 minuta, a đaci su podeljeni u grupe.

"Istaknuto je da produženje trajanja časa znači spajanje grupa koje čine jedno odeljenje, jer izvođenje nastave na drugi način nije moguće. Ministarstvo je predložilo Institutu da razmotri mogućnost produženja časova, a Institut je taj koji će odrediti dužinu trajanja časa", precizirali su iz ministarstva, prenosi portal Srpska info.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS za Srpska info su potvrdili da će u narednim danima pripremiti i dostaviti preporuke za dalje izvođenje nastave u školama u Srpskoj. Ono što roditelje i učenike najviše zanima jeste da li će i kada časovi biti produženi na 45 minuta, ali nadležni za sada ne iznose te detalje.

Poslednje informacije o broju testiranih na virus korona u RS pokazuju da je za dan registrovano još devetoro zaraženih maloletnika. Kovid infekcija potvrđena je kod troje osnovaca, četvoro mladih srednjoškolskog uzrasta, ali i dvoje mališana starosti do pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 198 idi na stranu