Zidali po Vračaru bez dozvole - priznali krivicu

Beograd -- Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u sredu su uhapšena dva investitora koja su bez građevinskih dozvola zidala na dve lokacije na Vračaru.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Billion Photos/ Shutterstock
Ilustracija: Billion Photos/ Shutterstock

Oni su već danas priznali krivicu i sklopili sporazume sa tužilaštvom, koje treba da potvrdi sud i izrekne im predviđene kazne.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je reagovano po dve krivične prijave Gradske građevinske inspekcije zbog krivičnog dela "građenje bez gradevinske dozvole", pa su uhapšeni J.T. i K.N, koji su, nakon što je inspekcija donela rešenje o zatvaranju gradilišta i obustavi daljih radova, i postavila službeni znak, odnosno traku- zatvoreno gradilište, nastavili izvođenje radova.

J.T. je investitor na izgradnji objekta u Sazonovoj ulici, a K.N. investitor na dogradnji zgrade u ulici Brace Nedić. Na današnjem saslušanju kod tužioca oni su priznali krivično delo građenje bez građevinske dozvole i zaključili sporazume sa tužilaštvom. Sporazumom je za J.T. predvideno da mu sud izrekne kaznu kućnog zatvora od 10 meseci i novčanu kaznu u iznosu od 400.000 dinara.

K.N. je zaključio sporazum o priznanju krivicnog dela kojim je predvideno da mu sud izrekne godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 400.000 dinara. Sporazumi su zatim prosleđeni Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje, navodi tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 127 idi na stranu