Službenici Ministarstva pravde pritvor do 30 dana: "Sumnja da je iskorišćavala službena ovlašćenja"

Određen pritvor do 30 dana službenici Ministarstva pravde S. V. (62) koja se sumnjiči da je iskorišćavanjem službenih ovlašćenja postupala u korist osuđenih.

Izvor: Tanjug
Podeli
 Shutterstock/ALDECA STUDIO
Shutterstock/ALDECA STUDIO

Pritvor joj je određen rešenjem sudije za prethodni postupak kako ne bi uticala na svedoke, precizirala je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Na ovo rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana. S.V. je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirala izvršenje krivičnog dela.

Ona se se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer je, kako se sumnja, iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti, od juna 2020. godine do hapšenja, osuđenim licima na kućni zatvor omogućavala slobodno kretanje i samovoljno napuštanje prostorija u kojima izdržavaju kaznu.

Zauzvrat je, kako se sumnja, od osuđenih lica kao protivuslugu zahtevala i primala poklone, saopštio je MUP nakon njenog hapšenja.

MUP je dodao i da se sumnja da S.V. nije sačinjavala izveštaje o sprovođnju programa osuđenih lica koja nisu ispunjavala obaveze koje su im programom određene niti je o tome obavestila sud i Povereničku službu, iako je na to bila obavezana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 127 idi na stranu