Vulin: Policija u Novom Pazaru ostvarila dobre rezultate; "To ne znači da sada treba da stanemo"

Aleksandar Vulin rekao je u Novom Pazaru da je situacija u tom gradu stabilna i da je policija ostvarila dobre rezultate.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

"Policija je pokazala odlučnost, volju i hrabrost da se obračuna sa kriminalom i osigura bezbednost građana", istakao je ministar unutrašnjih poslova.

On je održao sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru naglasivši da je od decembra do danas ostvarena značajna zaplena narkotika, oružja i vozila.

Pored toga, uhapšeno je i više lica za kojima je bila raspisana poternica, ali i rasvetljen je značajan broj krivičnih dela.

"Situacija je značajno bolja, ali to ne znači da sada treba da stanemo. Očekujem maksimalnu posvećenost i rad policijskih službenika, brzo i efikasno rasvetljavanje počinjenih dela, ali i operativni rad kako bismo sprečili da ona budu počinjena. Ne smemo dozvoliti da se situacija iz decembra ponovi", rekao je Vulin, saopšteno iz Ministarstva.

Ministar je ponovio da od Policijske uprave očekuje da bude garant poštovanja javnog reda i mira i sprovođenja zakona i naglasio da u borbi protiv kriminala ne može i ne sme da bude zaštićenih i da svi oni koji su se ogrešili o zakon, uz čvrste dokaze, moraju biti procesuirani.

Tokom posete Novom Pazaru, ministar Vulin sastao se i sa gradonačelnikom tog grada Nihatom Biševcem i predsednikom Saveta za bezbednost grada Hajrudinom Hajrovićem.

Posebnu zahvalnost, ministar Vulin izrazio je građanima Novog Pazara koji su podržali policiju u njenom radu i shvatili da su sve mere koje su preduzimane, preduzimane u njihovom interesu.

"Upravo takav vid saradnje i razumevanja garant je stabilnosti i bezbednosti svih nas", poručio je ministar Vulin i izrazio uverenje da će saradnja između policije i lokalne samouprave u narednom periodu biti dodatno unapređena.

Po dolasku u Policijsku upravu, ministar Vulin sa direktorom policije Vladimirom Rebićem položio je cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu