Guverner Njujorka optužen za seksualno uznemiravanje

Bivša pomoćnica guvernera Njujorka Endrua Kuoma, danas je objavila nove detalje kako bi dokazala seksualno uznemiravanje.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA/Raychel Brightman / POOL
EPA/Raychel Brightman / POOL

Ona tvrdi da ju je Kuomo, u njegovoj kancelariji na Menhetnu, iznenada poljubio u usta bez odobrenja.

Lindzi Bojlan, sada demokratski kandidat za predsednika opštine Menhetn, iznela je šokantne optužbe u eseju objavljenom na Medijum sajtu, preneo je Njujork post.

Bojlan tvrdi da se incident dogodio nakon što je 2018. godine postala zamenica sekretara za ekonomski razvoj i specijalna savetnica guvernera, iako kaže da je taj posao prvobitno odbila, jer "nije želela da bude blizu njega".

"Bili smo u njegovoj kancelariji u Trećoj aveniji. Kada sam se spremala da izađem i krenem da otvaram vrata, on se pojavio ispred mene i poljubio me u usta. Bila sam šokirana, ali sam nastavila da hodam. Posle toga sam dolazila na posao sa mučninom svaki dan", rekla je ona i dodala da je podnela ostavku u septembru 2018. godine.

Bojlan tvrdi i da joj je Kuomo predlagao da igraju "poker u skidanje", dok su se vraćali malim avionom sa jednog događaja 2017. godine.

"Guverner Kuomo je napravio takvu kulturu unutar njegove administracije gde je seksualno uznemiravanje i zlostavljanje bilo tako ubeđlivo da, ne samo da je odobreno, već je i očekivano", napisala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 451 idi na stranu