Juronjuz: Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj građani mogu da biraju vakcinu

Evropska televizijska mreža Juronjuz navodi danas da Srbija prednjači u odnosu na Evropsku uniju u vakcinaciji građana protiv koronavirusa.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2021.

17:37

Juronjuz: Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj građani mogu da biraju vakcinu
FOTO TANJUG SAVA RADOVANOVIC nr

Takođe, kako Juronjuz ističe, Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj građani mogu slobodno da izaberu koju vakcinu žele da prime.

Oko petine građana Srbije, tačnije 1,4 miliona od sedam miliona stanovnika, primilo je bar jednu dozu vakcine, a oko 500.000 i drugu dozu, ukazuje Juronjuz.

Ova TV mreža u tekstu objavljenom na svom sajtu primećuje da su u Srbiji odobrene četiri vakcine protiv koronavirusa, koje su razvile kompanije Fajzer i Biontek, Astrazeneka zajedno sa Univerzitetom u Oksfordu, kineski Sinofarm i ruska vakcina "sputnjik V".

Juronjuz podseća da poslednje dve, kineska i ruska vakcina, još nisu odobrene za upotrebu u Evropskoj uniji, čija bi Srbija želela da bude članica, ali napominje da je stav Vlade Srbije da vakcine ne treba gledati kao geopolitičko, već zdravstveno pitanje.

"Kao rezultat, ljudi mogu da biraju bilo koju od četiri vakcine. Oni, takođe, mogu navesti da nemaju preferencije, u nadi da će se brže vakcinisati", zaključuje Juronjuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: