"Prestanite"

Zamenik ruskog ambasadora pri UN Dmitrij Poljanski izjavio je da Kijev rizikuje da izgubi Donjecku Narodnu Republiku i Lugansku Narodnu Republiku.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.02.2021.

09:09

Ilustracija: rospoint/ Shutterstock

I to ako Kijev ne prestane sa, kako je rekao, geopolitičkim avanturama i ne počne da ispunjava Minske sporazume,

Poljanski je to rekao na sednici Generalne skupštine UN posvećenoj situaciji u Donjecku i Lugansku, prenosi Sputnjik.

On je ocenio da je „privrženost Kijeva“ Minskim sporazumima samo „fini i korisni mit za Zapad koji nema nikakve veze sa realnošću“.

Poljanski je citirao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da su „Minski sporazumi potrebni ne radi normalizacije situacije, već radi očuvanja sankcija protiv Rusije“.

On je ponovio da je konačni cilj realizacije Minskih sporazuma da se Donbas vrati u sastav Ukrajine, ali da je ključni uslov za to direktan dijalog Kijeva sa njima, uz posredovanje OEBS i Rusije.

„Takav dijalog je Ukrajina odbacila na samom početku“, rekao je Poljanski i dodao da je rešenje za istok Ukrajine isključivo na samoj Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: