SAD: Odnosi Beograda i Prištine i BiH - odvojeno pitanje

Balkan Metju Palmer rekao je da su za Vašington odvojena pitanja odnosi Beograda i Prištine i pitanje BiH, iako se ona, kako napominje, često povezuju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.02.2021.

09:57

SAD: Odnosi Beograda i Prištine i BiH - odvojeno pitanje
Foto: EPA-EFE/ Fehim Demir

Palmer je za redakciju Glasa Amerike za BiH naglasio i da SAD potpuno podržavaju proces dijaloga Beograda i Prištine koji vodi Evropska unija.

On je istakao da SAD podržavaju rad Miroslava Lajčaka, kao posebnog predstavnika EU, i da, istovremeno, žele da vide napredak u Bosni i Hercegovini na reformskom planu, ali da ne povlače nikakvu vezu između procesa dijaloga BG i PR i onoga što se događa u Bosni i Hercegovini.

"Ako može doći do pomirenja i normalizacije između Srbije i Kosova, rekao bih da je to dobro za sve u regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Ako Bosna i Hercegovina može uvesti reforme potrebne za napredak na evropskom putu, mislim da je to dobro za njene susede", rekao je Palmer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: