U Skupštini "o klanju i mučenju"; "da bitanga ne kaže da je 'Dara' huškanje"

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio da udžbenik istorije mora da napiše država Srbija, jer će se u njemu naći bar stranica o Jasenovcu.

Izvor: Beta

Sreda, 24.02.2021.

13:38

U Skupštini
EPA-EFE Andrej Cukic

"Ne treba da dozvolimo da nam strani izdavači objašnjavaju šta je Srebrenica, a šta je Jasenovac, jer će se naći neka drugosrbijanska bitanga koja će reći da je priča 'Dara iz Jasenovca' ratno huškanje", rekao je Vulin.

On je poslanicima rekao da "ne dozvole zaborav Jasenovca i Jadovna", a govorio je i o "klanjima i mučenjima" i na kraju povišenim tonom govorio o žrtvama.

"Ne mogu da razumem da bele marame majki Srebrenice zaslužuju poštovanje, a da crne marame srpskih majki ne zaslužuju, ne mogu da razumem da nijedan evropski zvaničnik nikad nije posetio srpske grobove!", rekao je Vulin, uz gromoglasan višeminutni aplauz poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: