Ana Brnabić: Bez komentara

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić ni danas nije želela da komentariše rad članova svog kabineta, niti da se izjašnjava o tome čijim je radom zadovoljna, a čijim nije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Tara Radovanović
Tanjug/Tara Radovanović

Ana Brnabić je na pitanje novinara da prokomentariše rad ministara, to čijim radom je posebno zadovoljna, a čijim nije, odgovorila: "Neću ni sada govoriti pred medijima kojim sam ministrima zadovoljna, a kojim nisam. To je sve na nivou tračeva".

Ona je, nakon otvaranja Centra za prikupljanje i obradu podataka o saobraćaju na auto-putevima u Srbiji na naplatnoj stanici "Beograd" u Vrčinu, bila upitana da li ima problem sa tim što ministri ne rade vikendom, rekla da "sada ne bi razgovarala o tome".

"Nema nedodirljivih"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je izuzetno zadovoljna time što je doneta presuda Dragoljubu Simonović za paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću, jer to pokazuje da više nema nedodirljivih i da nikog više u Srbiji ne može da zaštiti članska karta bilo koje partije.

Ana Brnabić je odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše presudu rekla da je taj slučaj dobio sudski epilog i da joj je žao što je toliko trajao. Dodala je da će uraditi sve što može da rad pravosuđa bude još efikasniji. Brnabićeva je čestitala svima koji su izgurali taj sudski proces dodajući da nije na njoj da komentariše da li je određena kazna premala.

"Važno je da je taj slučaj dobio sudski epilog i pokazao koliko se Srbija menja i kakva je zemlja danas, koliko se poštuje vladavina prava i koliko radimo zajedno na bezbendosti novinara i zaštiti slobode medija. Dat je dobar primer da u Srbiji nema zaštićenih i da nikakva članska karta ne može nikog da zaštiti", naglasila je premijerka. Istakla je da do pre 10 godina nije bila takva situaciija i da, kako je rekla, novinari nisu smeli da pisnu, niti su veoma dugo mogle da se otkriju ubice Slavka Ćuruvije. "Sada se to rešava brzo i efikasno. Ovo je danas mnogo bolja zemlja, u kojoj se mnogo više poštuje vladvina prava", rekla je Brnabić i poručila da će tako biti i nastavljeno."

Na pitanje novinara zašto nije pokušala da pomogne Milanu Jovanoviću i zašto SNS nije sada izdalo nikakvo saopštenje, Brnabićeva je rekla da su za tu stranku dela mnogo važnija od reči i saopštenja i da je mnogo bitnije to što SNS nije stala u zaštitu čoveka koji je osuđen za krivično delo. To mnogo govori o SNS i o Srbiji danas, jer više nema zaštićenih, istakla je ona. Kada je reč o pomoći Jovanoviću, Brnabićeva kaže da vlada nema pravni osnov da izdvoji 10.000 evra da se opremi njegova kuća.

"Osim ako nije reč o ugroženima od poplava i slično. Sve ostalo što sam mogla sam i uradila. Možda to nije dovoljno, ali Jovanović zna šta sam uradila, kao i Veran Matić."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu