El Čapova žena ostaje iza rešetaka

Američki federalni sudija odlučio je danas da supruga vođe meksičkog narko-kartela Hoakina El Čapa Guzmana privremeno ostane u pritvoru.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

20:26

El Čapova žena ostaje iza rešetaka
EPA/JOHN TAGGART

Ona je uhapšena i optužena da je pomagala suprugu da vodi kartel, a učestvovala je u El Čapovom bekstvu iz meksičkog zatvora 2015. godine.

Ema Koronel Aispuro (31), supruga El Čapa i bivša mis, saslušana je putem video-linka pred istražnim sudijom u Vašingtonu, a odluka sudije je došla nakon što je njen advokat Džefri Lihtman rekao da ona pristaje da bude privremeno zadržana nakon sinoćnjeg hapšenja na međunarodnom aerodromu Dales u državi Virdžinija, javio je AP.

Sudija Robin Meriveder je pročitala optužnicu osumnjičenoj, koja se obraćala sudiji uz pomoć prevodioca.

Sudija Meriveder je rekla da je tužilaštvo dostavilo dovoljno razloga da za sada zadrži Emu Koronel iza rešetaka i dodala je da se njen advokat saglasio sa tom odlukom.

Tužilac Entoni Nardoci je rekao da američka vlada smatra da Ema Koronel treba da ostane u zatvoru navodeći da je bila u vrhu komandnog lanca kartela Sinaloa.

Nardoci je naveo da je Koronelova učestvovala i u distribuciji velikih količina droge, znajući da će biti ilegalno unete u SAD.

Tužilac je rekao i da je imala pristup kriminalnim udruženjima, uključujući i ostale članove kartela, a ukoliko je proglase krivom, mogla bi da dobije do deset godina zatvora.

El Čapo služi doživotnu zatvorsku kaznu u SAD, nakon što ga je njujorški sud osudio 2019. godine, a Meksiko ga je izručio Amerikancima 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: