Kupili lutku ćerki, a u njoj 5.000 tableta fentanila

Porodica iz Arizone je bila iznenađena kada je u plišanoj igrački koju je kupila detetu pronašla više od 5.000 pilula droge fentanil.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

17:26

Kupili lutku ćerki, a u njoj 5.000 tableta fentanila
Ilustracija: EPA/CIRO FUSCO

Policija Feniksa je navela da su roditelji devojčice, kojoj je lutka Glo Vorm bila namenjena, kupili igračku u prodavnici u El Miražu, u Arizoni, javio je NBC njuz.

Porodica je, čim je pronašla pilule, pozvala policiju i predala lutku istražiteljima koji će pokušati da utvrde kako je 5.000 tableta fentanila završilo u njoj.

Fentanil je sintetička droga, koja se često meša sa drugim opasnim drogama, kao što su heroin ili kokain, koji izazivaju stanja slična euforiji, navodi se u saopštenju američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Broj smrtnih slučajeva izazvanih sintetičkim opijatima se povećao za 16 procenata u periodu između 2018. i 2019. godine, dodaje CDC.

Ovo nije prvi put da se ilegalne i opasne droge pronalaze u dečjim lutkama. Tako je 2015. jedna žena kupila detetu ručno pravljenu lutku vrednu 500 dolara, koja je bila puna kokaina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: