Rašić: "Napad na mog sina ima elemente političke pozadine"; Petković: "Spin"

Lider kosovske Progresivno-demokratske stranke Nenad Rašić izjavio je da u napadu na njegovog sina ima elemenata političke pozadine, ali ne želi da prejudicira.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Shutterstock/Dmitrijs Kaminskis
FOTO: Shutterstock/Dmitrijs Kaminskis

Pročitajte još:

Sin Nenada Rašića pretučen u Gračanici - oglasio se Kurti

On je za televiziju N1 rekao da je njegovog sina pretuklo više od 30 osoba, gvozdenim šipkama i čekićima, bokserima i noževima, da je zadobio teške povrede lica i glave, kao i da su mu polomljeni prednji zubi.

Kako je rekao, jedan od napadača je dan pre napada objavio dva posta na društvenim mrežama - jedan je, kako navodi, bio "ko preživi sutra, pričaće", a drugi da je "sutra seča Šiptara".

"Taj isti je došao prvi mom sinu i rekao mu - šta sad hoćeš, Šiptare. I napao ga je odmah. Ne prejudiciram da je to organizovana grupa - da ih je neko organizovao, ili je to samoorganizovana grupa, ne želim da prejudiciram", kaže Rašić.

Smatra da sve što se dešavalo i postovi, a i na dan napada, "imaju neku pozadinu koja je politička".

"Spin"

Sinhronizovani i dirigovani pokušaji iz Prištine da se napad u kojem je juče povređen Nikola Rašić predstave kao vrsta navodnog političkog obračuna s njegovim ocem Nenadom Rašićem, najobičniji su spin i zloupotreba dece u političke svrhe, poručio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

''Posebno je bezočna laž koju pokušava da plasira lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti da je Nikola Rašić danas pretučen kao 'žrtva politike svog oca koji se nije savio ni potčinio Beogradu'", naveo je Petković u saopštenju.

On je istakao da su ovakve neutemeljene, opasne i pre svega lažne optužbe direktan pokušaj da se sakrije istina o kojoj bruji čitavo Kosovo i Metohija, a to je da je dečak nažalost povređen u ranije zakazanoj školskoj tuči, o čemu svedoče i snimci koji su se pojavili u svim albanskim medijima.

''Zato je vrhunac licemerja i bezobrazluka Aljbina Kurtija da se jedna takva situacija iskoristi za napad na Srbiju i Srpsku listu, a Nikola Rašić zloupotrebi za političke igre u postizbornom periodu na Kosovu i Metohiji. Istina se ne može sakriti, kao ni prizemni motivi albanskih i pojedinih srpskih političara, koji sa njima sarađuju, da lažnim optužbama pokušaju da kriminalizuju Srpsku listu, a sve zbog ubedljive podrške naroda i uspeha na izborima, koji im se ne prašta'', dodao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu