Kosnetova poruka Prištini: Svet neće čekati

Priština -- Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet izjavio je da, kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, "svet neće čekati".

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE Kushtrim Ternava
EPA-EFE Kushtrim Ternava

Kosnet je to rekao u intervjuu za T7, osvrćući se na izjavu lidera Samoopredeljenja i verovatnog budućeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija da dijalog neće biti prioritet njegove vlade, prenosi TV Kljan Kosova.

Ističući da su SAD na Kosovo uložile velika sredstva tokom poslednjih 20 godina, Kosnet je povodom Kurtijeve izjave da će dijalog biti niže na listi prioriteta, rekao da je njegovo iskustvo da svet neće čekati i da je to teško izvodivo.

Kosnet je takođe naglasio da napore iz prošlosti ne treba potcenjivati i dodao da Vašington želi da ima odnos saradnje i da sluša partnere u Beogradu i Prištini o pitanjima poput dijaloga i regionalne ekonomske integracije.

On je podsetio da je državni sekretar SAD Entoni Blinken rekao da neće biti odbačen sav posao koji je prethodna administracija uradila na Balkanu. "Želimo da pažljivo pregledamo, preispitamo i zadržimo ono što vredi“, rekao je Kosnet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu