Trajković: Ukinuto obezbeđenje, ugrožava me Vučić; MUP: A 2019? Budite logični, gospođo Trajković

MUP odgovorio na tvrdnje političarke s KiM Rade Trajković, koja je izjavila da joj je MUP ukinuo obezbeđenje i da joj bezbednost ugrožava Vučić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/ TV b92
Screenshot/ TV b92

Trajkovićeva je sinoć izjavila da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje kao i da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".

Upitana da li se oseća i dalje ugroženom, ona kaže ''da se oseća najdirektnije ugroženom od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića'', i ukazuje da je na Kosovu pretučen sin njenog koalicionog partnera Nenada Rašića.

Na izjave Rade Trajković reagovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, odakle je saopšteno da se u Srbiji obezbeđenje dodeljuje i ukida u skladu sa bezbednosnom procenom nadležnih službi, a ne pojedinaca.

''Kada je Radi Trajković 2019. MUP Srbije uspostavio obezbeđenje, gospođa Trajković nije tada izjavila da je štiti Vučić. Kada je opet u skladu sa bezbednosnim procenama koje su vršile MUP i BIA, gospođi Trajković ukinuto obezbeđenje, odmah se oglasila da joj obezbeđenje uklanja Vučić.

"Bilo bi dobro da gospođa Trajković odluči za šta sve hoće da napada Vučića i da pokuša da u napadima bude logična'', navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu