Svađa na suđenju poznatom glumcu; "Vidaković je prodavao drogu"; "To je laž"

Beograd -- U Višem sudu u Beogradu počelo suđenje glumcu Branku Vidakoviću, povodom optužbi za nedozvoljeno držanje droge za ličnu upotrebu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Deposit/JanPietruszka
Foto: Deposit/JanPietruszka

U istom postupku sudi se i Iliji Markoviću zbog preprodaje droge.

Vidaković, koji za sebe tvrdi da je već godinama na heroinu, u svojoj odbrani pred sudom negirao je sve Markovićeve navode - da je Vidaković prodavao drogu, a da ga je Marković samo vozio i da mu je za to bilo plaćeno.

"Sve što je Marković rekao je laž, ništa to nije tačno”, rekao je Vidaković.

On je tvrdio da na dan hapšenja nije znao da Marković kod sebe ima drogu i da je bio sa njim kako bi mu pravio društvo.

Optuženi Marković je sa druge strane tvrdio da nije on dilovao drogu već poznati glumac, a da je prihvatio krivicu na sebe, jer mu je navodno Vidaković zapretio rečima: “prihvati, imaš porodicu”.

“Ja sam to shvatio kao pretnju, jer znam da iza njega dolaze opasni ljudi”, rekao je Marković.

Vidaković je to izričito negirao.

Sud je sredinom decembra prošle godine odbacio sporazum o priznanju krivičnog dela, koji je Vidaković bio zaključio sa Višim javnim tužilaštvom, jer nije sadržao sve uslove propisane Zakonikom o krivičnom postupku.

Da je sud ovaj sporazum potvrdio, Vidakoviću se ne bi sudilo, već bi mu sud izrekao presudu sa kaznom iz sporazuma sa Tužilaštvom. Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu, za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Marković je optužen zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Vidaković i Marković bili su uhapšeni 17. jula kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci Markovića u trenutku kada su, kako su tada preneli mediji, seli u automobli "ford" i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za prodajom heroina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu