Upozorenje: Korona počela da se širi među đacima

Primećuje se blagi porast dece obolele od koronavirusa, koja zahtevaju bolničko lečenje, izjavila rukovoditeljka Dečje klinike bolnice "Dragiša Mišović".

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 22.02.2021.

11:23

Upozorenje: Korona počela da se širi među đacima
Ilustracija: Depositphotos/ archideaphoto

Prema rečima dr Olivere Ostojić, raste i broj pregleda u ambulantama. Uglavnom je reč o starijim osnovcima i srednjoškolcima, što je i očekivano, budući da su se vratili s raspusta.

S druge strane, ne znamo da li su se zarazili u školi ili u porodici, jer su uglavnom i roditelji zaraženi, a znamo da su mnogi od njih iskoristili praznike da odu na zimovanje, rekla je doktorka Ostojić za "Blic".

Kako je istakla, ta deca srećom imaju blage simptome i nije im potrebno bolničko lečenje, "ali je zaista povećan broj pregleda".

"Nije toliko strašna situacija, trenutno imamo devetoro dece na odeljenju, ali taj broj stalno varira. Recimo, pre desetak dana imali smo svega troje hospitalizovanih pacijenata, onda je taj broj naglo skočio na 15 tokom vikenda uoči praznika", navela je doktorka Ostojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: