Incko poručio Srbima u Republici Srpskoj: Poslednja šansa, biće posledica VIDEO

Zakon o negiranju genocida je spreman, izjavio je danas visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Izvor: B92

Nedelja, 21.02.2021.

11:40

Incko poručio Srbima u Republici Srpskoj: Poslednja šansa, biće posledica VIDEO
EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

"Još ne pakujem kofere! Ja ostajem do daljnjeg, ukidanje OHR-a je daleki san", poručio je Incko u intervjuu Fejs TV.

Na pitanje hoće li rukovodstvo Narodne skupoštine RS, Nedeljka Čubrilovića i Sonju Karadžić, sankcionisati ako ne oduzmu odlikovanja "ratnim zločincima", Incko je rekao da im je dao rok do maja, do sednice Saveta bezbednosti UN, da će biti posledica ako se to ne uradi i da čeka odgovor Čubrilovića.

Visoki predstavnik u BiH je rekao da u fioci ima gotov nacrt Zakona o negiranju genocida i da će ga sigurno poslati u parlament, tako da će imati poslednju šansu da to prihvate.

"Ako ne usvoje, reagovaću!", istakao je on.

Na pitanje hoće li Kristijan Šmit uopšte biti novi visoki predstavnik, da li su Amerikanci za, Incko je rekao da mora da se pogleda u kristalnu kuglu da bi se pronašao taj odgovor.

On je naveo da u svetu ima 200 problema, ali da je ipak Bosna u prvih pet, šest prioriteta.

"Novi državni sekretar Entoni Blinken je tokom rata pisao govore o Bosni sa (američkim predsednikom Džoom) Bajdenom, njegov očuh je Jevrejin koji je preživo holokaust, Blinken zna šta je genocid", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: