Učenik ubijen, još 27 dece oteto u Nigeriji VIDEO

Naoružani napadači ubili su jednog učenika škole i oteli još dvadeset sedmoro dece tokom napada na internat na severu centralne Nigerije.

Izvor: B92

Sreda, 17.02.2021.

18:52

Učenik ubijen, još 27 dece oteto u Nigeriji VIDEO
Ilustracija:EPA/AKINTUNDE AKINLEYE

Takođe su oteta tri člana osoblja i 12 njihovih rođaka, saopštio je guverner države Abubakar Sani Belo, prenosi BBC.

Napadači su upali u državni Koledž za nauku u distriktu Kagara i savladali obezbeđenje škole, nakon čega su odveli učenike, kažu lokalni žitelji.

Oko 600 dečaka spavalo je u spavaonicama kada su napadači upali u školu, rekao je direktor Danasabe Ubaidu.

Predsednik Nigerije Muhamadu Buhari osudio je napad i otmicu i naložio bezbednosnim službama da sprovedu u spasilačku operaciju.

Motiv napada nije jasan, ali kriminalne bande često otimaju ljude radi naplate otkupnine u delovima Nigerije, kaže za BBC Ishak Kalid u glavnom gradu Abudži.

Na severu Nigerije aktivni su i ekstremisti islamističke grupe Boko haram ali i Islamske države, kao i druge oružane grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: