Sednica Kolegijuma Skupštine Srbije održana u Valjevu FOTO

Sednica Kolegijuma Skupštine Srbije održana je danas u Valjevu i to je prvi kolegijum koji je organizovan van zgrade republičkog parlamenta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Inače sednice skupštinskog Kolegijuma održavaju se svakog utorka, a na predlog šefa Poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića sednica je danas održana u Valjevu.

Predstavnici parlamenta nakod sednice Kolegijuma razgovarali su sa načelnikom okruga, gradonačelnikom Valjeva i predsednicima opština.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da su razgovarali o temama koje su važne za građane, kao što su rekonstrukcija Valjevske bolnice, aerozagađenja, regionalni otpad, putevi, ali i izmena Zakona o eksploataciji prirodnih resursa.

"Razgovarali smo o promeni Zakona za korištenje resursa, jer po važećem zakonu sva naknada za korišćenje resursa (u slučaju Valjeva voda) ide Republici, a ne vraća se opštini", rekao je Dačić.

On je naveo da je to verovatno ostalo još iz vremena Mlađena Dinkića koji je sve prebacio na republički nivo i da će o toj temi razgovarati sa predstavnicima Vlade Srbije.

Foto:B92
Foto:B92

Na pitanje novinara zašto baš Valjevo i kakav će benefit građani imati od toga, Dačić je rekao da će probleme i predloge Valjevaca koje su danas čuli proslediti nadležnim organima.

"Mi ne zamenjujemo Vladu, ni organe izvršne vlasti. Ali što češće se ponavlja da problem postoji, i što češće se traži rešenje, pre će i da se dobije", rekao je on.

Dodaje da je želja predstavnika parlamenta da budu što više u kontaktu sa narodom koji ih je birao, da za današnji Kolegijum učesnici ne dobbijaju nadoknadu, već sami snose troškove puta.

"Jedina je želja da Skupština Srbije ne bude samo Beogradu", naveo je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu