Brnabić: Plašim se i dalje

Prvi put urađena ovako opsežna istraga - posle "Sablje" nikada organizovanom kriminalu nije zadat tako težak i ozbiljan udarac, kaže premijerka Ana Brnabić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.02.2021.

18:17

Brnabić: Plašim se i dalje
FOTO TANJUG /TARA RADOVANOVIC / bs

"Podsetiću vas da je "Sablja" usledila nakon ubistva premijera. Sada nismo dozvolili da sve ode toliko daleko", objašnjava premijerka Brnabić.

Prema njenim rečima, država je bila neuporedivo efikasnija i spremnija.

"Tako da se ne osećam odgovorno već ponosno što smo kao država uspeli da napornim obaveštajnim radom predupredimo sve što su kriminalci želeli da urade da destabilizuju zemlju."

Na pitanje da li se plašila za sopstvenu bezbednost ili za bezbednost predsednika Srbije, odgovara.

"Jesam. Plašim se i dalje, ne za svoju već za bezbednost predsednika Vučića zato što je prirodno da je on ugrožen, jer on je viđen kao figura koja obezbeđuje stabilnost i sigurnost državi, i političku i ekonomsku i svaku drugu, i garantuje napredak. Sigurna sam da postoji mnogo ljudi i u zemlji i u inostranstvu kojima ne odgovara ovako jaka i stabilna Srbija".

Premijerka u intervjuu za "Blic" navodi i da ne zna ko je prisluškivao predsednika Vučića, ali da je to bez sumnje neko ko je vršio visoku državnu funkciju, jer takve kapacitete nema niko drugi. "Neko je zloupotrebio državne kapacitete u najgoru moguću svrhu, a to je, ako prisluškujete predsednika države i članove njegove porodice, praktično državni udar", dodaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: