Grenel: Želim da obnovim zgradu Generalštaba

Nekadašnji specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa Ričard Grenel izjavio je da je i dalje fokusiran na ekonomsku i političku pomoć Balkanu.

Izvor: Tanjug

Subota, 13.02.2021.

11:18

Grenel: Želim da obnovim zgradu Generalštaba
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

U intervjuu za današnji beogradski Blic, on je istakao da je posebno angažovan na pronalaženje partnera koji bi pomogli da se obnovi zdanje Generalštaba u Beogradu, teško oštećeno u NATO bombradovanju 1999.

"Ta zgrada podseća ljude na prošlost, a ne na sadašnje prijateljstvo Amerike i Srbije i zajedničku budućnost", ukazao je Grenel

On je ocenio da je Srbiji mesto u Evropi, kao i da zaslužuje brži put ka članstvu u EU.

"Ja verujem da Srbiji to nije potrebno, ali Evropljani bi trebalo da žele Srbiju, koja je živa, moderna, velika, napredna i ispunjena vrednim i lepim ljudima", rekao je Ričard Grenel.

"LGBT jednakost je zapadnjačka vrednost"

Kada su u pitanju prava LGBT populacije i novi zakon o istopolnim zajednicama koji je u centru pažnje domaće javnosti poslednjih dana, grenel navodi:

"LGBT jednakost je zapadnjačka vrednost. Tretiranje svih jednako trebalo bi da bude cilj svake vlade. Iako ćemo možda imati posla na Balkanu, znam da se predsednik Vuči lično zalaže za jednak tretman gejeva i lezbejki".

Osvrnuo se i na to da predsednik Vučić nikada nije pokazao predrasude prema njemu.

"Ono što volim kod predsednika Vučića je što se prema meni odnosi kao prema diplomati, a ne kao prema diplomati homoseksualne orijentacije. Fokusiran je na sav srpski narod i nikada ne pokazuje nikakve predrasude. Njegova reputacija kod Amerikanaca je vrlo dobra. Poznajemo ga kao velikog vođu i ogromnog ljubitelja američke košarke. Veoma je prosveen i zahvalan sam na njegovom prijateljstvu" kaže Grenel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: