U hrvatskim zatvorima 30 Srba - osuđeni zbog ratnih zločina

U zatvorima u Hrvatskoj trenutno se zbog krivičnog dela ratni zločin nalazi 30 Srba.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2021.

16:36

U hrvatskim zatvorima 30 Srba - osuđeni zbog ratnih zločina
Foto: Shutterstok/karanik yimpat

Njih 17 pravosnažno osuđeno dok su ostali pod istragom, optužbom ili čekaju pravosnažnost presude, saopštio je danas Dokumentaciono informacioni centar Veritas.

Navodi se da je na osnovu međunarodnih poternica koje je zbog navodnih ratnih zločina raspisao Biro Interpola u Zagrebu, do sada širom sveta uhapšeno 178 Srba, pripadnika bivše JNA i Srpske vojske Krajine (SVK), od kojih je njih 69 isporučeno Hrvatskoj.

"Od ekstradiranih, do sada je protiv njih 25 postupak obustavljen ili je optužba odbijena, uglavnom nakon prekvalifikacija krivičnog dela ratni zločin u oružanu pobunu, dok su ostali pravosnažno osuđeni ili su postupci koji se vode protiv njih, još u toku", stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: