Zvaničnici u Prištini pozdravili poruku predsednika SAD da Srbija treba da prizna Kosovo

Vršilac dužnosti predsednika tzv. Kosova, Vjosa Osmani pohvalila je pismo predsednika SAD Džoa Bajdena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Izvor: Beta

Nedelja, 07.02.2021.

17:46

Zvaničnici u Prištini pozdravili poruku predsednika SAD da Srbija treba da prizna Kosovo
K.O. Photography/ Shutterstock

Osmanijeva je ocenila da je priznanje Kosova jedini put za postizanje konačnog sporazuma izmedju Kosova i Srbije.

"Pozdravljam stav predsednika Džoa Bajdena u vezi sa dijalogom Kosova i Srbije. Jasno je da je jedini ishod dijaloga sporazum o priznanju", napisala je Osmani.

Prema njenom mišljenju, taj pristup je pravi i on je nedostajao od početka dijaloga izmedju dve zemlje.

Lider Alijanse za budućnost Kosova i njen kandidat za predsednika, Ramuš Haradinaj zahvalio se američkom predsedniku na jasnoj poziciji u dijalogu Kosovo-Srbija.

I vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) i kandidat za premijera Enver Hodžaj je ocenio da pismo američkog predsednika predstavlja veoma važan razvoj dogadjaja jer Zapadni Balkan može da napreduje na svom putu ka evropskim integracijama samo kada se reše svi sporovi.

"Hvala Džou Bajdenu što je još jednom ponovio da Kosovo i Srbija moraju postići konačni sporazum uz uzajamno priznavanje", napisao je Hodžaj ne tviteru.

Predsednik Socijaldemokratske inicijative (SDIK), Fatmir Ljimaj, pozdravio je pismo predsednika Bajdena u kojem se traži priznanje Kosova, ali upozorio da to ne treba činiti pod uslovom, kako je rekao "ćutanja i negiranja genocida koji je Srbija izvršila na Kosovu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: