Završen uviđaj oko vikendice Velje Nevolje, pronađeni materijalni dokazi i DNK tragovi

Policija i žandarmerija večeras su završili uviđaj, posle četiri dana pretraživanja terena oko vikendice Veljka Belivuka u Ritopeku.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 07.02.2021.

19:30

Završen uviđaj oko vikendice Velje Nevolje, pronađeni materijalni dokazi i DNK tragovi
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Belivuk je osumnjičen da je organizator kriminalne grupe, a lično se za sada tereti za tri teška ubistva, preprodaju droge i zločinačko udruživanje.

Sumnja se su u toj kući u Ritopeku ubijena tri muškarca - Goran Veličković Goksi, Milan Ljepoja i Zdravko Radojević, prenosi Pink sa lica mesta.

Televizija Pink dodaje da je u kući "strave i užasa" tokom uviđaja policija pronašla i izuzela konkretne materijalne dokaze, i DNK tragove koji treba da posluže u istrazi koja se vodi protiv organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belikuk, kao i Marko Miljković.

Nakon završenog uviđaja u toj kući, gde su, kako se sumnja, mučeni i ubijani ljudi, pripadnici MUP-a i SBPOK-a i PU za Grad Beograd nastavili su da pretražuju širi teren u vikend naselju u Ritopeku, kako bi se eventualno pronašli dodatni materijalni dokazi koji bi potkrepili već pronađene DNK i materijalne dokaze o kerivičnim delima ove grupe.

Pink navodi da se Ljepoja dovodi u vezu sa nekim članovima organizovane kriminalne grupe koja je učetvovala u pokušaju ubistva Radoja Zvizera u Kijevu u Ukrajini, a podseća i da su Belivuk i Miljković bili nedavno gosti kod Zvicera u Crnoj Gori.

Za Zvicera se tvrdi da je vođa "kavačkog klana".

Policija je tokom istrage došla i do novih saznanja koja bi trebalo da doprinesu rasvetljavanju otmice Lazara Vukičevića, čiji je nestanak prijavljen tokom prošle godine, a do sada nije pronađeno njegovo telo.

Tokom prošle godine zvanično je prijavljen nestanak sedam osoba, koje su bile povezane sa nekom vrstom kriminala.

Belivuku, Miljkoviću kao i za još 18 osoba u subotu je određen pitvor, dok se za dvojicom osumnjičenih i dalje traga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: