Novi detalji - koverta s novcem, tragovi spaljivanja; saradnik Velje Nevolje bio s dva državna tužioca

Danas je u Pančevu, u društvu dva državna tužioca, uhapšen Miloš Đukanović iz Pančeva, navijač Partizana blizak Veljku Belivuku, saznaje B92.net.

Izvor: B92

Petak, 05.02.2021.

16:04

Novi detalji - koverta s novcem, tragovi spaljivanja; saradnik Velje Nevolje bio s dva državna tužioca
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Đukanović se u trenutku hapšenja nalazio u društvu Tome Zorića, člana Državnog veća tužilaca, i Milice Ljubičić, zamenice drugog osnovnog javnog tužioca.

Kako B92.net saznaje, neposredno pre sastanka sa Tomom Zorićem, sekretarom Državnog veća tužilaca, Miloš Đukanović je uzeo kovertu sa novcem od Filipa Stojića, rođenog brata Strahinje Stojića, lica za kojim je raspisana poternica zbog pokušaja ubistva i trenutno se nalazi u bekstvu.

Zorić je potvrdio da se hapšenje Đukanovića se dogodilo pred njim, međutim on ističe da mladića poznaje jer mu izdaje stan.

"Milošu Đukanoviću izdajem stan. Bio sam s Milicom na kafi posle posla kada sam se usput našao sa Đukanovićem da uzmem račune. U tom trenutku je prišla policija i priveli su ga", kazao je Zorić za Blic.
Takođe u Pančevu su privedene dve osobe bliske kriminalnom klanu Velje Nevolje i Marka Miljkovića Mareta.

U pitanju su Predrag Janković, poznatiji kao Pesko, i Marko Milosavljević, javnosti poznat pod nadimkom Bojke.

Janković i Milosavljević su produžene ruke Belivuka.

Oglasila se Zagorka Dolovac

Tužilaštvo za organizovani kriminal je zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativnom agencijom saopštilo je da je pokrenulo snažan odgovor kriminalnim grupama koje pokušavaju da nametnu svoja kriminalna pravila i sistem vrednosti našem društvu.

"Analiza, planiranje i izvršenje odgovora države na organizovani kriminal nije započeto ni juče, ni slučajno. Tužioci, policajci i službenici bezbednosti su već duže vreme na ovom zadatku, kome su pristupili temeljno i krajnje ozbiljno. Prvi rezultati su jasno vidljivi. Biće ih još", navodi se u saopštenju.

Ističe se da mora biti kristalno jasno da "kriminal, kriminalci i kriminalne grupe nemaju mesta u našem društvu i državi".

"Javno tužilaštvo će iskoristiti svako zakonsko ovlašćenje da ih spreči u njihovim kriminalnim namerama. Svi naši kapaciteti, i ljudski i materijalni, su usmereni samo u jednom pravcu: krivičnom gonjenju kriminalaca i njihovih grupa i staranju da budu osuđeni po zakonu. Naša odlučnost je neumoljiva i jasna", zaključuje se u saopštenju republičkog javnog tužioca.

Podsetimo, u opsežnoj akciji bezbednosnih snaga juče i tokom noći uhapšeno je više osoba bliskih Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja.

On se sumnjiči za najteža krivična dela - ubistva, otmice i trgovinu drogom, kao i iznude.

O tome je juče govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je kazao da niko nije jači od države, te da će se obračunati sa svima koji vrše krivična dela.

"Ovo je veliki udarac za mafiju i organizovani kriminal", poručio je Vučić. Pohvalio je sve koji su učestvovali u toj akciji i istakao da to za njih nije bio nimalo jednostavan zadatak, jer su "na kocku" stavili i svoju bezbednost i bezbednost svojih porodica za sigurnost građana Srbije.

Policija pronašla tragove u vikendicama

U vikendici u Vrčinu nadomak Beograda, koju je koristio Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja i njegova kriminalna grupa pronađeni su konkretni materijalni dokazi koji svedoče o počinjenim teškim krivičnim delima, saznaje "Blic". U vikendici su pronađeni tragovi krvi i popularnog higijenskog sredstva za pranje i dezinfekciju.

Tragovi krvi pronađeni su unutar objekta, a nadomak vikendice u dvorištu mesto gde su ostali tragovi spaljivanja. Kako saznajemo, tragovi spaljivanja su direktno na zemlji.

Iako su očigledno članovi organizovane kriminalne grupe Belivuka i njegove desne ruke Marka Miljkovića Mareta, 'čistili' za sobom, izvor "Blica" navodi da je pronađeno obilje dokaza za skidanje tragova. Kako sada stvari stoje, ova vikendica koristila je Belivuku i Miljkoviću za izvršenje krivičnih dela. Nije poznato da li je i jedina.

Za sada nema zvanične potvrde, ali se sumnja da su u ovaj objekat dovodili lica koja su otimali. Tu ih mučili, a potom i ubijali. Osim pronađenih dokaza spaljivanja, među pretpostavkama je da su za potpuno nestajanje otetih lica, koristili i kiselinu koja bi topila tela. Međutim, ovaj 'kolumbijski metod' još nisu potvrdili istražni organi. Belivuk i Miljković su zidali na Zvezdari i kako se navodi u Pančevu, pa niko ne isključuje mogućnost da su žrtve možda ugrađivali u temelje!

Istražni organi tek treba da utvrde da li pronađeni tragovi vode do nestalih lica čije se otmice, a potom najverovatnije i ubistva vezuju za Belivuka i njegovu grupu ili će tragovi odvesti do nekih drugih žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: