"Situacija po pitanju Kosova i Metohije nije dobra" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije da je njegova obaveza da iznese izveštaj Vladi o Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.02.2021.

14:45

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

"Upoznao sam ih o svemu što se događalo u Parizu, Briselu. Situacija nije nimalo laka, nimalo jednostavna, ali smo uspevali da se čvrstom i dostojanstvenom politikom izborimo za očuvanje naših nacionalnih interesa i za opstanak našeg naroda, a rekao bih i Srbije tamo gde bi neki da ona ne postoji", kazao je on.

Rekao je da situacija po pitanju Kosova i Metohije nije dobra.

"Nije i neće biti, onaj ko vam to kaže je lažov. Mi moramo da se borimo za interese našeg naroda, da se borimo za njegovu bezbednost i sigurnost. A da će stvari da budu kao mled i mleko zato što ćemo imati nečiju podrššku, nećemo nikada", rekao je on.

Kada je reč o dijalogu sa Prištinom, predsednik Srbije rekao je da je Beograd uvek spreman za razgovor.

"Mi smo uvek spremni da razgovaramo, ali za dijalog je potrebno dvoje", rekao je Vučić.

"Umoran sam od svih naših zajedničkih neodgovornih politika na Balkanu. Neka pričaju šta hoće, nemamo problem sa tim.Moramo da pokažemo svoju veličinu time što se trudimo da radimo u regionu", naveo je predsednik Srbije na konferenciji za medije nakon sastanka sa Vladom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: