"Referendum o ujedinjenju s Albanijom 2025. godine"

Predsednik ABK Ramuš Haradinaj je sa predizbornog skupa u Prizrenu poručio da će ta stranka zahtevati referendum o ujedinjenju sa Albanijom.

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 04.02.2021.

12:15

Foto: Shutterstok/motioncenter

Kako je rekao, do toga će doći ukoliko na Kosovu ne bude napretka do 2025. godine, prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj je istakao da ta stranka ima listu najboljih kandidata za poslanike, "obučene i verodostojne profesionalace sa integritetom".

Haradinaj je, tokom izlaganja stranačkog programa na otvaranju predizborne kampanje u Prizrenu, rekao da je ekonomski preporod jedan od prioriteta ABK.

"Imamo spisak najboljih kandidata. Imamo program koji nudi rešenja za oživljavanje ekonomije, održivi razvoj, vladavinu zakona, bezbednost i sve ostale sektore odvojeno", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je ponovio da će, ako ne bude napretka do 2025. godine, biti prvi koji će zahtevati referendum o ujedinjenju Kosova i Albanije.

"Želim da kažem da je glas za ABK glas za predsednika, to je glas za odbranu zemlje. Glasajte za Kosovo u NATO i EU. Izjavio sam i ponavljam danas takođe, iz kuće Prizrenske lige, ukoliko ne bude jasnog napretka do 2025. godine, biću prvi koji će zahtevati referendum", rekao je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: