Mediji: Velja Nevolja pao zbog ubistva navijača; nađeno i 60.000 evra VIDEO/FOTO

Kako pišu beogradski mediji, Veljko Belivuk, poznat kao Velja Nevolja, uhapšen je zbog ubistva navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.02.2021.

12:15

Mediji: Velja Nevolja pao zbog ubistva navijača; nađeno i 60.000 evra VIDEO/FOTO
Printskrin: TV Prva

Belivuk je, podsetimo, pre manje od sedam dana priveden, pa pušten, a poslednji put uhapšen je jutros u velikoj akciji MUP-a i BIA. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je na Rudniku, gde je navodno išao kako bi spalio vozila korišćena u krivičnim delima.

Automobil "smart", koji je uhapšena grupa Veljka Belivuka planirala da uništi na Rudniku, jeste ključni dokaz koji srpska policija ima u svojim rukama protiv ove ozloglašene kriminalne grupe, pišu mediji.

Među 16 osoba koje se sumnjiče da su članovi organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, nalazi se i Milovan Tadić, bivši šef obezbeđenja kluba "Tilt". Njemu se inače i dalje sudi da je kao šef obezbeđenja nasmrt pretukao Slobodana Vukića.

Belivuk i pripadnici njegove organizovane kriminalne grupe uhapšeni su protekle noći u velikoj policijskoj akciji - Belivuk je priveden na Rudniku, a Miljković u Beogradu.
Foto: ata images
Navodno, u tom automobilu Belivuk je svojevremeno saobraćajnom kamerom snimljen u razgovoru sa Goranom Veličkovićem Goksijem, kome se gubi svaki trag od avgusta prošle godine.

Inače, Goranu Veličkoviću Goksiju svaki trag se gubi u avgustu 2020. godine. On je zajedno sa Milošem Radosavljevićem Kimijem oformio navijačku grupu "Partizanovci".

Pre nestanka Veličković se nalazio u Centralnom zatvoru, jer je protiv njega vođen istražni postupak, ali je izašao u martu.

On je nestao 3. avgusta, a njegov nestanak je prijavljen 5. avgusta u Policijskoj upravi Beograd.

Belivuk je nakon hapšenja doveden u svoj stan u Beogradu, saznaje Kurir.

"Pronađene su i tri štek vikendice, koje se tretiraju kao mesta zločina. One se nalaze između Loznice i Gornjeg Milanovca, a u njima je pronađeno mnogo dokaznog materijala", navodi izvor "Kurira", koji dodaje i da je u njegovom stanu pronađeno i 60.000 evra u gotovom novcu.

Ubistvo u beogradskom klubu

Foto: ata images
Sukob u beogradskom noćnom klubu "Tilt" dogodilo se decembra 2015. godina, kada je ubijeni Slobodan izašao u provod sa svojim prijateljima. Oko tri ujutru je slučajno oborio čaše na šanku i obezbeđenje ga je izbacilo napolje. Dok su ga držali i vukli, udarali su ga po glavi.

Kad su ga izbacili, Slobodan se vratio na ulaz i vikao: "Ko me je udarao?" Tada je izašao Milovan Tadić i šutnuo ga nogom u stomak. Slobodan je posle prevezen u Urgentni centar, gde je utvrđeno da mu je pukla slezina i oštećena jetra. Pao je u komu iz koje se više nije budio. Preminuo je uveče na Božić 7. januara 2016. godine.

Slobodanovi roditelji Milosav i Mirjana Vukić dolaze na svako ročište, koje se poslednjih nekoliko puta odlaže zbog veštačenja.

- Mučno nam je i teško, sina povratiti ne možemo, ali se nadamo pravdi. Svaki dan nam je kao i prvi posle njegove smrti. Vreme prolazi, ali naša bol se ne umanjuje. Često pomislim da nećemo ni dočekati presudu. Sa njegovim gubitkom smo nekako izgubili i smisao života, pa se pitamo i kako dalje. Teško nam je da se sa svim tim pomirimo - kazao je za beogradske medije Slobodanov otac ranije.
Foto: ata images

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: