"Bravo, Srbijo" VIDEO

"Bravo, Srbijo", poručio je šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP /bs
FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP /bs

On je naglasio da pandemija nije uticala na nedvosmislenu posvećenost procesu proširenja EU na Zapadnom Balkanu.

Fabrici je na konferenciji Vojvodina 2021, ocenio da je širom sveta u toku "bitka oko vakcina", i citirao je izjavu visokog predstavnika EU Žosepa Borelja da su "vakcine protiv kovida 19 pojas za spasavanje koji svi tražimo kako bismo sačuvali živote i obnovili naš kolektivni način života".

"Zato se EU našla na čelu razvoja nove vakcine, ulažući ogromna novčana i naučna sredstva, a sada se naši napori nastavljaju kada je krenula vakcinacija, jer niko nije bezbedan dok ne budemo svi bezbedni", poručio je Fabrici.

Konferenciju "Vojvodina u 2021" otvorio je predsednik vojvođanske vlade, ističući da će ova godina biti u znaku prevazilaženja ekonomskih posledica epidemije koronavirusa i ulaganja u javno zdravlje.

Mirović je izrazio uverenje da će konferencija biti početak jednog novog optimizma s obzirom na epidemiju kovida 19, te istakao da je to prilika da se ukaže na planove u brojnim oblastima, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Izrazio je uverenje da će 2021. biti godina ulaganja, jer Pokrajinska vlada radi na velikim projektima - izgradnji Kamenice 3 i blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine, a u ovoj godini u planu je i izgradnja novog objekta Dečje bolnice u Novom Sadu i rekonstrukcija Opšte bolnice u Kikindi.

"Radimo sve kako bismo održali kontinuitet ulaganja u javno zdravlje i to će nam biti u fokusu 2021. godine. Vojvodina ima razvijenu poslovnu i komunalnu infrastrukturu i u godini pred nama predstoje nam veoma važne domaće i strane investicije" poručio je Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu