"Bravo, Srbijo" VIDEO

"Bravo, Srbijo", poručio je šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2021.

13:51

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP /bs

On je naglasio da pandemija nije uticala na nedvosmislenu posvećenost procesu proširenja EU na Zapadnom Balkanu.

Fabrici je na konferenciji Vojvodina 2021, ocenio da je širom sveta u toku "bitka oko vakcina", i citirao je izjavu visokog predstavnika EU Žosepa Borelja da su "vakcine protiv kovida 19 pojas za spasavanje koji svi tražimo kako bismo sačuvali živote i obnovili naš kolektivni način života".

"Zato se EU našla na čelu razvoja nove vakcine, ulažući ogromna novčana i naučna sredstva, a sada se naši napori nastavljaju kada je krenula vakcinacija, jer niko nije bezbedan dok ne budemo svi bezbedni", poručio je Fabrici.

Konferenciju "Vojvodina u 2021" otvorio je predsednik vojvođanske vlade, ističući da će ova godina biti u znaku prevazilaženja ekonomskih posledica epidemije koronavirusa i ulaganja u javno zdravlje.

Mirović je izrazio uverenje da će konferencija biti početak jednog novog optimizma s obzirom na epidemiju kovida 19, te istakao da je to prilika da se ukaže na planove u brojnim oblastima, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Izrazio je uverenje da će 2021. biti godina ulaganja, jer Pokrajinska vlada radi na velikim projektima - izgradnji Kamenice 3 i blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine, a u ovoj godini u planu je i izgradnja novog objekta Dečje bolnice u Novom Sadu i rekonstrukcija Opšte bolnice u Kikindi.

"Radimo sve kako bismo održali kontinuitet ulaganja u javno zdravlje i to će nam biti u fokusu 2021. godine. Vojvodina ima razvijenu poslovnu i komunalnu infrastrukturu i u godini pred nama predstoje nam veoma važne domaće i strane investicije" poručio je Mirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: