Šef delegacije EU u Srbiji: Pomogli smo

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio da je EU podržala Zapadni Balkan tokom pandemije koronavirusa.

Izvor: Beta

Sreda, 03.02.2021.

11:58

Šef delegacije EU u Srbiji: Pomogli smo
Tanjug/Jaroslav Pap

Prema njegovim rečima, EU je pomogla sa 750 miliona evra makrofinansijske pomoći i paketom od 1,7 milijardi evra iz Evropske investicione banke.

"Samo za Srbiju, u periodu od marta do decembra, sredstva su usmerena na podršku zdravstvenom sektoru sa gotovo 17 miliona evra donacije, uključujući pomoć u opremanju Srbije za vakcinaciju za takozvani hladni lanac i isporuku vakcina. Takođe smo usmerili 78 miliona evra bespovratne pomoći za jačanje otpornosti nacionalnog zdravstvenog sistema i ublažavanje socio-ekonomskih efekata krize", rekao je Fabrici na konferenciji "Vojvodina u 2021".

Posebno je naglasio da Vojvodina ima važnu ulogu u procesu oporavka Srbije, ali i šireg regiona.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naveo je da je Vojvodina mnogo spremnije dočekala krizu izazvanu koronavirusom zbog prethodnog ulaganja u javno zdravstvo.

"U narednoj godini planiramo da završimo 'Kamenicu 3', pripremamo i projektnu dokumentaciju za opremanje nove dečije bolnice pri Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, a osim toga plairamo da započnemo rekonstrukciju Opšte bolnice u Kikindi, kao i da u naredne dve i po godine završimo B i C blok Kliničkog centra Vojvodine", rekao je Mirović.

Konferencija "Vojvodina u 2021" počela je danas u velikoj sali Skupštine Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, a u organizaciji kompanije Kolor medija komjunikejšen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: