Država o skandalu u GAK "Narodni front": Nema politike, ko krši mere...

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, komentarišući slučaj načelnice GAK "Narodni front", izjavio da u njemu nema politike.

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2021.

11:11

Država o skandalu u GAK
Screenshot TV Prva

Podsetimo, TV Prva prenela je jutros da je naćelnica GAK "Narodni front" dr Snežana Rakić smenjena i da je protiv nje pokrenut postupak pošto je imala koronu, a dolazila na posao i time ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba.

Doktorka Rakić je putovala u inostranstvo i po povratku u Srbiju nije imala ni negativan PCR test, niti je provela deset dana u samoizolaciji. Ona je, kako je navela TV Prva, odmah po povratku u zemlju otišla na posao, a posle nekoliko dana se ispostavilo da ima koronu.

Međutim, u izjavi za "Telegraf" ona je istakla da je tačno da je smenjena, ali da nije tačno da je imala koronavirus, Tvrdi i da se iza svega krije neka druga priča, ali nije rekla koja.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je, nakon sastanka ministra zdravlja i rukovodilaca kovid i nekovid bolnica, da je ministarstvo upoznato s tim slučajem, kao i da on dalje ide po regularnom postupku.

Potvrdio je da je doktorka Rakić smenjena, odnosno da se protiv nje vodi disciplinski postupak, jer je sa pozitivnim rezultatom došla na posao.

"Osnovni cilj je da vodimo brigu o pacijentima i da ih lečimo. Ona je sa pozitivnim rezultatom došla na posao i sada je stvar uprave te zdravstvene ustanove. Pokrenut je disciplinski postupak i odlučiće šta s tim u vezi dalje", rekao je on odgovarajući na pitanje novinara posle sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid-bolnica.

U tom slučaju, kako ističe, nema mesta politici, poziciji ili opoziciji, jer isti uslovi važe za sve. "Najvažniji su pacijenti i njihovo zdravlje, a svi koji krše epidemiološke mere trebalo bi da budu sankcionisani", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: