Odbijena žalba - rad profesorke Danice Popović plagijat. Sledi kazna

Odbor za profesionalnu etiku odbio je žalbu profesorke Ekonomskog fakulteta Danice Popović, čime je dat konačni sud o njenom radu.

Izvor: B92

Sreda, 03.02.2021.

08:25

Odbijena žalba - rad profesorke Danice Popović plagijat. Sledi kazna
Screenshot TV B92/Arhiva

Univerzitet u Beogradu potvrdio je u petak da je profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović plagirala rad pokojnog kolege, profesora Stojana Babića, iz udžbenika "Međunarodna ekonomija" i potpisala ga kao svoj rad.

Kako navodi Kurir, Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu na poslednjoj sednici je doneo odluku da odbaci žalbu profesorke Popović. Odbor je potvrdio odluku o plagijatu, koju je prethodno donelo Nastavno-naučno veće Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

O sankciji koja čeka Popovićevu odlučiće dekan Ekonomskog fakulteta.

Kurir dalje navodi da će, po svemu sudeći, profesorka Danica Popović biti izbačena sa predmeta Međunarodna ekonomija, a pokojni profesor Babić će biti vraćen na spisak prevodilaca udžbenika. Opcija je, kako se dalje navodi, i da dekan naloži Popovićevoj da polovinu honorara, koji je ukupno bio 1.440.000 dinara, uplati porodici pokojnog prof. Babića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: