Okončani krvavi sukobi u Somaliji, stradalo devet ljudi

Devet osoba je poginulo tokom vikenda u glavnom gradu Somalije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.02.2021.

08:49

Okončani krvavi sukobi u Somaliji, stradalo devet ljudi
EPA-EFE/ SAID YUSUF WARSAME

Vladine bezbednosne snage su rano jutros zaustavile napad ekstremističke grupe Al Šabab, koja je povezana sa Al Kaidom, rekao je portparol policije.

Automobil-bomba eksplodirao je rano ujutro u nedelju, a onda je usledila razmena vatre između pripadnika Al Šababa i bezbednosnih snaga u hotelu Afrika, koja se završila tek jutros, preneo je Rojters.

"Operacija je okončana sada. Devet osoba, uključujući i četiri napadača, mrtvo je, a više od deset civila je povređeno. Nemamo struje", rekao je portparol policije Sadik Ali novinarima.

Premijer Mohamed Husein Robl je izjavio da je među ubijenima i bivši general Mohamed Nur Galal.

"Osuđujem ovaj varvarski čin. Neka se Alah smiluje svima koji su poginuli. General Nur Galal će biti upamćen jer je 50 godina branio ovu državu", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: