Izlila se Zapadna Morava: Poplavljeno preko 200 hektara zemlje

Naglo topljenje snega i kiša tokom noći povećali su vodostaj reka u Zapadnoj Srbiji, a na teritoriji opštine Požega izlila se Zapadna Morava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.02.2021.

14:08

Izlila se Zapadna Morava: Poplavljeno preko 200 hektara zemlje
FOTO: Profimedia

"Poplavljeno je preko 200 hektara poljoprivrednog zemljišta u selima Gugalj, Tučkovo i Prijanovići. Za sada nema ugroženih stambenih i pomoćnih objekata, radi se samo o zemljištu, na kojima trenutno nije bilo zasađenih poljoprivrednih kultura", rekao je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović, za Rinu.

Takođe, predsednik opštine dodaje i da se vodostaj smanjuje, pa se očekuje da će se voda na poplavljenoj teritoriji uskoro povući.

Reke drugog reda se izlile u okolini Čačka

Na teritoriji grada Čačka zbog visokih temperatura koje su zabeležene tokom vikenda, došlo je do naglog topljenja snega koji je izazvao izlivanje reka drugog reda u Katrzi. "Izlile su se Bresnička reka, Bukovac i Žutaja. Bilo je poplavljenih domaćinstava ali na svu sreću voda nije ušla u stambene objekte. Što se tiče reka prvog reda kojima rukovodi Srbijavode, one su danas u stagnaciji", izjavio je načelnik Štaba za vanredne situacije grada Čačka Bratislav Zečević, a prenosi RINA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: