Sad mogu i neke druge - pomirljiva poruka iz EU

Nemački ministar zdravlja Jens Špan nagovestio je danas da bi vakcine protiv koronavirusa iz Kine i Rusije mogle da se koriste u Evropskoj uniji.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2021.

20:50

Sad mogu i neke druge - pomirljiva poruka iz EU
Foto: Shutterstok/YAKOBCHUK VASYL

Kako je naveo, to bi bilo moguće kako bi se prevazišao trenutni nedostatak doza.

"Ako su sigurne i efikasne, vakcina mogu da pomognu u suočavanju sa pandemijom, bez obzira na to u kojoj se zemlji proizvode”, rekao je Špan za Frankfurter algemajne cajtung, dodajući da vakcine mora mora da odobri Evropska agencija za lekove ( EMA).

Naveo je da ne vidi fundamentalnu prepreku za upotrebu kineskih i ruskih vakcina protiv koronavirusa.

Španova izjava o kineskim i ruskim vakcinama dolaze nekoliko dana nakon što je priznao da se Nemačka suočava sa manjkom vakcina koji bi mogao da se nastavi bar do aprila, navodi Dojče vele.

Rusija je u petak najavila da će u drugom kvartalu moći da EU isporuči 100 miliona doza vakcine Sputnik V, što će omogućiti vakcinaciju oko 50 miliona ljudi, a zahtev za odobrenje vakcine već je podnet EMA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: