Supruga Alekseja Navaljnog puštena na slobodu, sud zaseda sutra

Supruga opozicionog lidera Julija Navaljna puštena je na slobodu, uz obavezu da se pojavi na sudu, rekla je njena advokatica Svetlana Davidova za TAS S.

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2021.

15:31

Supruga Alekseja Navaljnog puštena na slobodu, sud zaseda sutra
Ilustracija Foto: Tanjug/AP Photo/Denis Kaminev

"Julija Navaljna je puštena iz policijske stanice. Ona je optužena za rušenje procedure organizovanja mitinga, demonstracija, marša. Sud će zasedati sutra u 10.00", rekla je Davidova.

Da se podsetimo, Julija Navalnji, supruga ruksog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, privedena je na današnjim protestima u Moskvi.

Tu vest potvrdili su Navaljnijevi saradnici.

“Juliju Navaljni policija je zadržala tokom mirne šetnje u Moskvi. Advokatu nije dozvoljeno da je vidi, a policija se nije ni predstavila, nisu pokazali dokumenta, niti naveli razlog hapšenja”, napisao je šef pravnog odeljenja Navaljnijeve fondacije Vjačeslav Gimadi.

Takođe, Navaljna je pritvorena i tokom prethodnog mitinga, 23. januara, kada je na isti način odvedena u policijsku stanicu i puštena neposredno nakon toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: