Portparolka Navaljnog puštena, pa vraćena u pritvor

Portparolka ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, Kira Jarmuš, postala je predmet kriminalne istrage jer je kršila sanitarne i epidemiološke mere.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.01.2021.

23:40

Portparolka Navaljnog puštena, pa vraćena u pritvor
EPA/SERGEI ILNITSKY

Ona je zbog toga ponovo u pritvoru, rekla je danas njen advokat Veronika Popova.

"Na dan kada se njen pritvor završio, ponovo je završila iza rešetaka na 48 sati. Rečeno joj je da je prekršila sanitarne i epidemiološke mere", kazala je Popova za Tas s.

Moskovski okružni sud je u petak stavio u kućni pritvor do 23. marta Olega Navaljnog, brata Alekseja Navaljnog, zatim njegovu prvu saradnicu Ljubov Sobol i Mariju Aljohinu, koja je na čelu Fondacije Navaljnog zbog kršenja sanitarnih i epidemioloških normi na neodobrenom mitingu 23. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: