Pens "beskućnik"

Vašington -- Dok se Donald Tramp izlaskom iz Bele kuće preselio u velelepno imanje Mar-a-Lago na Floridi, njegov donedavni zamenik završio je na ulici.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Tanjug/David Tulis/Pool Photo via AP
Tanjug/David Tulis/Pool Photo via AP

Naime, kako piše Jutarnji list, bivši potpredsednik Majk Pens i njegova supruga poslednjih nekoliko dana spavaju u vikendici guvernera Indijane dok su u potrazi za novim domom.

Poslednje četiri godine Pens je, obavljajući funkciju američkog potpredsednika, živeo besplatno u rezidenciji koju finansiraju poreski obveznici, a radi se o "Number One Observatory Circle" - kući iz 19.veka smeštenoj na teritoriji Američkog pomorskog opservatorija.

Biznis insajder objavio je vest da su Pens i njegova supruga postali "couchsurfa" u kolibi guvernera Indijane Erika Holkomba, a onda su informaciju preneli i drugi mediji koji su otkrili da se Pensovi često seljakaju te da su, osim Holkombovog gostoprimstva, Pensovi krov nad glavom potražili i kod Majkovog brata, Grega Pencsa koji živi u Kolumbusu u Indijani.

Kako je moguće da Pens nema gde da živi? Odgovor leži u podacima da je on bio republikanski zastupnik u Zastupničkom domu američkog Kongresa od 2001. do 2013. nakon čega je postao guverner Indijane. Na toj poziciji bio je od 2013. do 2017. te je za to vreme živeo u guvernerskoj rezidenciji koju je napustio 2017. godine kad je postao potpredsednik.

Prema svemu sudeći, Pensovi više od osam godina nisu imali svoj dom. Zašto su završili kao 'beskućnici', nije poznato. Moguće je da su bili toliko uvereni u Trampov ostanak na vlasti, i samim time svoj ostanak, da jednostavno nisu razmišljali šta će se dogoditi ako moraju da se isele iz potpredsedničke rezidencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 546 idi na stranu