"Zanima me jesu li Bosanci pametniji od nas; Kako je Srbija koja nije u EU vakcinisala već 320.000?"

U hrvatskom Saboru, u toku rasprave o odgovoru vlade na pandemiju i o planu vakcinacije, pomenuta i Srbija.

Izvor: B92, HRT

Četvrtak, 28.01.2021.

11:45

EPA-EFE Christian Bruna

Naime, opozicioni poslanici kritikovali su vladu Hrvatske, čiji predsednik je rekao da je Hrvatska sedma u EU po uspešnosti odgovora na globalnu pandemiju koronavirusa.

Međutim, pojedini opozicioni poslanici doveli su u pitanje verodostojnost izveštaja koji je pročitao Andrej Plenković, a sumnjaju i u plan imunizacije s obzirom na velike probleme koje s farmaceutskom kompanijom Astrazeneka ima EU.

U jednom trenutku, saborski poslanik Hrvoje Zekanović je postavio pitanje kako to da u BiH rade ugostiteljski objekti, da je epidemiološka situacija bolja nego u Hrvatskoj.

"Zanima me jesu li Bosanci pametniji od nas, u čemu je problem. Kako to da BiH danas ima samo 400 obolelih, a nema lokdaun. Andrej Plenković se s ove govornice hvalio kako je naručio milione vakcina, a jedna Srbija koja nije u EU je vakcinisala već 320.000 ljudi, a Hrvatska nije u prilici omogućiti cepivo", upitao je Zekanović, prenosi HRT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: