Strah od domino efekta

Anelis Verlinden izrazila je zabrinutost da bi nasilni protesti u Holandiji zbog restriktivnih mera mogli da izazovu slične nerede u njenoj zemlji.

Izvor: Sputnjik
Podeli
 EPA/ANP
EPA/ANP

Belgijska ministarka unutrašnjih poslova je to izjavila tokom sastanka sa gradskim vlastima, gde im je dala uputstva kako da ograniče širenje virusa tokom bilo kakvih potencijalnih protesta.

Njena izjava je dolazi u momentu dok neki Belgijanci na društvenim mrežama pozivaju na proteste protiv zaključavanja i policijskog časa. Oni su govorili o održavanju protesta u jednoj znamenitosti u Briselu u nedelju, 31. januara, prenosi Sputnjik.

"Nasilne demonstracije koje su se izrodile u Holandiji očigledno su podstakle određene ljude u našoj zemlji na demonstracije protiv zdravstvenih mera“, objavila je kancelarija belgijske ministarke unutrašnjih poslova.

Verlindenova je rekla čelnicima da treba da spreče neovlašćene proteste, napominjući da demonstracije koje odobravaju vlasti ne smeju da uključuju više od 100 ljudi. Učesnici moraju da nose maske i održavaju fizičku distancu, kao i da će po potrebi proteste obezbeđivati policija.

Obraćajući se novinarima, ministarka je rekla da se nada da neće izbiti neredi u zemlji, ali je napomenula da treba očekivati neočekivano.

"Bolje je biti proaktivan. Pročitali smo poruke na društvenim medijima. Moramo da sprečimo da se to ovde dogodi“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 546 idi na stranu