Palestina ceni Bajdenov stav

Palestina izuzetno ceni stav američkog predsednika Džozefa Bajdena po pitanju pronalaženja zajedničkog rešenja izraelsko-palestinskog sukoba.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2021.

22:15

Palestina ceni Bajdenov stav
EPA/Anna Moneymaker / POOL

To je izjavio ambasador Palestine u Rusiji Abdel Hafiz Nofal.

Nofal je za TAS S rekao da Palestina izuzetno ceni ovaj novi stav SAD, kao i da je zemlja prošla kroz izuzetno teška vremena tokom mandata bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Vršilac dužnosti predstavnika SAD u UN, Ričard Mils, najavio je američku diplomatsku misiju u Istočnom Jerusalimu i palestinsku diplomatsku misiju u Vašingtonu koje je ukinula prethodna američka administracija, rekao je Nofal i dodao da Palestina izuzetno ceni ovaj stav.

Portparolka Bele kuće Džens Psaki je rekla da novi američki predsednik smatra da je zajediničko rešenje jedini način za okončanje izralesko-palestinskog konflikta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: