"Ne učestvujem ni u kakvom rušenju predsednika Srbije"

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio da "ne učestvuje ni u kakvom rušenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

Izvor: Avaz.ba

Sreda, 27.01.2021.

09:49

EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC

Dodik je rekao "da je očigledno da neko pokušava da zavadi rukovodstvo Republike Srpske i Srbije".

Dodik je najavio da će danas biti u Beogradu na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji, te naveo kako nema nikakvih promena u odnosima Srbije i Republike Srpske i ličnim odnosima sa Vučićem za koga je rekao da ima njegovu veliku podršku. Ogromna zasluga Vučića

"To je moj stav. Uvek sam ga pokazivao i uvek ću ga i pokazivati. Veoma smo zahvali za sve što je učinio za Republiku Srpsku. I sada se odjednom pojavljuju neki koji plasiraju priču da se nešto ruši. Ništa se ne ruši", rekao je Dodik.

Srbija i RS su, tvrdi je Dodik, "izložene mnogim negativnim tendencijama koje dolaze sa Zapada, od ostrašćenih političkih elita i biće potrebno mnogo jednistva da se to odbrani".

Dodik smatra da je ogromna zasluga Vučića za današnju Srbiju, koja je ekonomski i politički stabilna, jak regionalni faktor.

On je dodao i da je privržen stavu da je politika koju Vučić vodi dovela do toga da se Srbije menja i da može da pomogne i RS.

Na navode da se stastajao sa episkom diseldorfskim i cele Nemačke Grigorijem, Dodik je odgovorio da sa njim ne deli političke stavove.

"Oni koji žele da se bave politikom ne mogu istovremeno da se bave i najodgovornijim poslom u Crkvi. Treba da ostane odvojenost Crkve i države. U procesu kada je aktuelan proces izbora novog poglavara SPC, apsolutno podržavam napore naše Crkve da do toga dođe na jedan transparentan način". objasnio je Dodik.

Koga god da izabere SPC za mesto patrijarha, Dodik je rekao da će za njega biti prihvatljiv i podržan.

Dodik je podsetio da je imao imao dobru saradnju sa vladikom Grigorijem dok je službovao u Hercegovini, ali da tada njegovo delovanje na političkom planu nije bilo vidljivo i nije bilo nikakvih namera.

"Njegov pristup mešanju u politički život nije dobar. To ne koristi Crkvi i ne pomaže državi. Jedinstveno SPC i države je najvidljivije kroz očuvanje naših nacionalnih interesa", ocenio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: