Sneg pada bez prestanka 36 sati - napadalo više od metra VIDEO/FOTO

Na teritoriji opštine Nova Varoš sneg pada duže od 36 sati i u pojedinim selima formiran je snežni pokrivač visine i do 70 centimetara.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2021.

14:55

Sneg pada bez prestanka 36 sati - napadalo više od metra VIDEO/FOTO
Foto: RINA

Putevi do pojedinih sela jedva su prohodni, a najteža situacija je u Jasenovu, Beloj Reci, Božetićima i Akmačićima.

"Velike probleme pored visine snežnog pokrivača zadaje i vetar koji pravi smetove koji u pojedinim selima dosežu visinu od jednog metra. Putevi se čiste po prioritetima i ulažu se veliki napori da se glavni putni prvci održe prohodnim zbog đaka i potrebe za medicinskom pomoći stanovnicima kojima je neophodna. Sva mehanizacija je na terenu i do centara svih mesnih zajednica je prohodno, ali ako se padavine nastave ovakvim intezitetom situacija se menja iz sata u sat“, rekao je za Rinu Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Manjih problema ima i u snabdevanju električnom energijom, a zbog ovakvog stanja u četvrtak će zasedati Opštinski štab za vanredne situacije.

Zbog manjih udesa vozila u mestu Bistrice saobraćala jednom kolovoznom trakom

Foto: RINA
Obilne snežne padavine usporile su saobraćaj na magistralnom putu od Užica ka Prijepolju, preko Zlatibora i Borove Glave.

Putevi su prohodni, ali zbog loših vrmenskih uslova došlo je i do nekoliko manjih saobraćajnih udesa, a u mestu Bistrica se na jednom delu koloviza saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

„Snežne padavine nisu donele veće probleme, mehanizacija je na terenu i redovno se radi na pročišćavanju putnih pravaca koji se čiste po prioritetima. Apelujemo na sve vozače da budu oprezni i da ne kreću na put bez neophodne zimske opreme. Često se dešava da vozači koji dolaze iz Crne Gore nisu adekvatno opremljeni za planinske vremenske uslove“, izjavio je za RINU, Leko Korićanac direktor JP „Užice“.
Foto: RINA
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: