Stanivuković prvi put u zvaničnoj poseti Srbiji FOTO

Beograd -- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković došao je danas u prvu zvaničnu posetu Srbiji, i biće gost gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
 FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, sa kojim je razgovarao o intenziviranju saradnje, ekonomskom i infrastrukturnom razvoju srpske prestonice, kao i o jačem povezivanju dva grada.

Stanivuković je u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu, a tokom dana u planu je poseta Hramu Svetog Save, Beogradu na vodi, te večerašnjem otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji.

Radojičić je istakao da su Beograd i Banjaluka dva bratska grada i ukazao da veruje u bolju saradnju, koja je, kaže i u prethodnom periodu bila dobra.

"Ovo je dobar momenat da intenziviramo i unapredimo saradnju i u sledećim mesecima i godinama. Sistem vrednosti u koji zajedno verujemo može da dovede do još bolje saradnje između dva naša grada", poručio je Radojičić.

On je naveo da će se formirati zajedničko Koordinaciono telo, koje će konkretizovati dogovore, kako bi, ističe, građani Beograda i Banjaluke imali direktne koristi i poboljšanje kvaliteta života.

Stanivuković je posebno istakao momenat njegovog dolaska u Beograd.

"Da smo ovako zamišljali, bolje ne bismo zamislili, ni dan, ni vreme, ni datum ni mesto. Srećan sam i ponosan, u ime naroda Banjaluke i cele Republike Srpske da smo u prvih 30 dana našeg mandata i rada došli baš danas u Beograd, na dan Svetog Save, na dan kada se otvara novi trg i spomen obeležje u čast naše najvažnije dinastije, tvorca Stefana Nemanje, koji je postavio temelje naše državnosti i Svetog Save koji je postavio temelje vere, koja i danas spaja naš narod", naveo je Stanivuković.

Poručio je da je zajednička dužnost, ko god bio na čelu dva grada, da se sarađuje.

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu